Гугл

неділю, 21 січня 2018 р.

Скарга на В'ятровича і що з цього вийшло

Після того, як голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на своїй веб-сторінці в соціальній мережі Фейсбук розмістив доволі провокативну інформацію, я вирішив надіслати електронну скаргу на нього через веб-сайт "Урядовий контактний центр" та подивитися, що з цього буде. Наперед скажу, що після скарги, на мій погляд, Володимир В'ятрович припинив публікувати подібну інформацію, хоча я можу помилятися. 

http://ukc.gov.ua/claim_ext/


Зміст скарги

"22.11.2017 голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на своїй веб-сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" оприлюднив інформацію, яку можна розглядати, як розпалювання серед українців ненависті до поляків: "Війт гміни Стубно (до якої належать Грушовичі) - важливий чинник міжнародної політики сусідньої держави. Ось що він розповів долю українського пам'ятника в Грушовичах: "Камені з пам'ятника утилізовані. Служать тепер польському суспільству. З них насипано дороги... Очікував, що бандерівці захочуть зробити з них релківії і національні святині. Тому зробив це неможливим"



На мій погляд, пан Вятрович забув, що він є головою центрального органу виконавчої влади, а не громадської організації, тому має дуже обережно відноситися, навіть до неприйнятних дій чи заяв з боку окремих поляків. Замість того, щоб звернутися до МЗС України, щоб воно по дипломатичним каналам з'ясувало ситуацію в гміні Стубно, яка знаходиться у східній Польщі, він публічно обговорює дії війта, чим ще більше розпалює непросту ситуацію у відносинах між Польщею та Україною. 

Я прошу звернути увагу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на шкідливу діяльність голови Українського інституту національної пам’яті Володимира Вятровича для інтересів України". 

Відповіді


Скарга була розписана на Міністерство культури України, Міністерство закордонних справ України, Український інститут національної пам'яті.

Надійшла відповідь з МЗС України: "МЗС України було і залишається провідником інтересів Української держави. Усі факти та випадки недружніх дій стосовно України (від мене - щодо знищення пам'ятного знака УПА в Польщі) та її громадян не залишаються поза увагою. Усім подіям надається адекватна оцінка та проводиться робота, спрямована на виправлення ситуації з метою захисту законних прав та інтересів України та її громадян".

Лист від МЗС України



Надійшла відповідь з Міністерства культури України: "Сторінка Володимира В'ятровича у соціальній мережі Фейсбук не є офіційним веб-сайтом Українського інституту національної пам'яті або сторінкою Українського інституту національної пам'яті у соціальних мережах, а є особистою сторінкою. Тому Український  інститут національної пам'яті не має відношення до поширення будь-якої інформації на сторінці Володимира В'ятровича  у соціальній мережі Фейсбук".

Лист від Мінкульту


Немає коментарів:

Дописати коментар