Гугл

понеділок, 6 червня 2016 р.

Незаконна могила


Захоронили тіло журналіста Гонгадзе без будь-яких дозволів 

22.03.2016 на території церкви Миколи Чудотворця Набережного (вул. Григорія Сковороди, 12/8) біля кам'яного хреста поховали тіло журналіста Георгія Гонгадзе, який загинув ще 17 вересня 2000 року.

Відповідно до відомостей Публічної кадастрової карти земельна ділянка площею 0.2646 га (кадастровий номер: 8000000000:85:358:0004), де збудована церква Миколи Чудотворця Набережного, знаходиться на праві постійного користування в Установі «Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам'яток історії, культури і заповідних територій», яка підпорядкована Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Ділянка не має статусу кладовища.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про поховання та похоронну справу» могилою може бути лише місце на кладовищі, у крематорії, колумбарії або в іншій будівлі чи споруді, призначеній для організації поховання померлих.

Таким чином, замість того, щоб поховати Гонгадзе на кладовищі його тіло незаконно захоронили на території церкви, яка не призначена для захоронення. 











Немає коментарів:

Дописати коментар