Гугл

суботу, 16 січня 2016 р.

Пропозиції до плану зонування території "Либідська"

З 25 грудня 2015 року до 15 березня 2016 року* триватиме процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості до проекту Зонінгу центральної планувальної зони міста Києва. До Департаменту містобудування та архітектури можна подати свої пропозиції та зауваження до проекту зонування центральної частини території Києва.

Плани зонування

Пропозиції необхідно надіслати до Департаменту містобудування та архітектури за адресою: 01001, м. Київ. вул. Хрещатик, 32, або записати їх в журналі реєстрації пропозицій, який знаходиться в фойє колонної зали Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36, 2 поверх).  

* продовжили.


Натиснути, щоб збільшити зображення

Мої пропозиції до плану зонування території планувального утворення 1.1.008 “Либідська”.

Віднести до цінної історичної фонової забудови наступні будинки: 

вул. Лабораторна, 11
З незрозумілих причин сусідній будинок (№ 9Б) віднесено до цінної історичної фонової забудови, а цей ні, хоча він нічим не гірший від нього і так само має історичну цінність.


вул. Велика Васильківська, 57/3
Київський планетарій - найбільший планетарій в Україні, заслуговую на те, щоб його віднесли до цінної історичної фонової забудови.


вул. Велика Васильківська, 65
Будинок споруджено в стилі радянського ретроспективізму. Будинок - цікавий зразок ретроспективного напряму радянської архітектури передвоєнних та перших повоєнних років. З незрозумілих причин сусідній будинок (№ 63) віднесено до цінної історичної фонової забудови, а цей ні, хоча він нічим не гірший від нього і так само має історичну цінність.


З незрозумілих причин сусідній будинок (№ 98) віднесено до цінної історичної фонової забудови, а цей ні, хоча він заслуговує на статус объекта культурної спадщини. Будинок колишньої четвертої чоловічої гімназії, збудований в 1897-98 рр. за проектом архітектора Миколи Чекмарьова. Будинок – цінний зразок громадської споруди у стилі історизм.
У цьому будинку працювали відомі діячі науки і культури: викладач історії Ківлицький Євген Олександрович (1861-1921) – історик, педагог, громадський діяч, бібліограф, бібліотекознавець, редактор журналу «Киевская старина» (1889-93), викладач російської мови Левицький Орест Іванович (1849-1922) - історик, правознавець, археограф, етнограф, письменник, літературознавець, один із засновників і акад. УАН (з 1918), віце-президент УАН- ВУАН (1919-22), президент ВУАН (1922), директор Стороженко Микола Володимирович (1862-1942) - історик, педагог, громадський діяч.
Учнями гімназії були відомі діячі культури.
1900 – 04 — Вертинський Олександр Миколайович (1889-1957) — співак, актор, поет і композитор. Навчався спочатку у Першій гімназії, де закінчив підготовчий клас. Важке дитинство без батьків спричинило складності у навчанні (виключений з п'ятого класу).
1909 – 12 — Івашкевич Ярослав (1894—1980) — майбутній класик польської літератури. Після гімназії закінчив Університет св. Володимира (1918) і виїхав з Києва. Тепер ім'я письменника носить одна з київських вулиць.
1910 – 19 — Кричевський Василь Васильович (1901-78) — живописець, художник кіно, випускник Київського художнього інституту (1923). Син архітектора і художника В. Кричевського. Емігрував, помер у США.
1908 – 17 — Кричевський Микола Васильович (1898-1961) — живописець художник театру, графік. Емігрував, помер у Парижі (Франція).


вул. Велика Васильківська, 102, літера “У” (колишній дитячий садок)
З незрозумілих причин колишній дитячий садок не віднесено до цінної історичної фонової забудови, в той час аналогічний колишній дитячий садок (вул. Велика Васильківська, 81А), який зараз використовує Окружний адміністративний суд міста Києва, віднесено до цінної історичної фонової забудови. Зараз вирішується питання про відновлення цільового призначення цього колишнього дитсадка.

вул. Івана Федорова, 28

вул. Казимира Малевича (Боженка), 24
вул. Казимира Малевича (Боженка), 31

вул. Антоновича, 62
З незрозумілих причин сусідній будинок (вул. Федорова Івана, 16) віднесено до цінної історичної фонової забудови, а цей ні, хоча він нічим не гірший від нього і так само має історичну цінність.


вул. Антоновича, 105
З незрозумілих причин будинок по вул. Антоновича, 105 не віднесено до цінної історичної фонової забудови. 


вул. Антоновича, 107
З незрозумілих причин будинок по вул. Антоновича, 107 не віднесено до цінної історичної фонової забудови. В цьому будинку проживав письменники П. Тичина, також у цьому будинку, що належав І. Носову, влаштовував домашні спектаклі композитор М. Лисенко.


Територію, де раніше стояв будинок з меморіальною квартирою-музеєм Ульянових (№ 12), пропоную надати статус озелененої території загального користування Р2.




Послідовники


Додатки:
  1. Плани зонування http://kievgenplan.grad.gov.ua/uk/plan-zonirovaniya
  2. Громадські слухання проекту Плану зонування території (Зонінгу) центральної планувальної зони міста Києва 



2 коментарі:

  1. Може я щось не розумію, але яка користь від старих будинків сарайного типу для економіки та подальшого розвитку міста?

    ВідповістиВидалити