Гугл

понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Офшори "Нового Времени"

https://magazine.nv.ua

Мабуть ви знаєте, що власником/інвестором видання «НОВОЕ ВРЕМЯ страны» (видавець: ТОВ "Видавничий дім "МЕДІА-ДК", Україна) є бізнесмен Фіала Томаш (володіє видавництвом через компанію Драгон Капітал Інвестментс Лімітед, Кіпр). 


Проте, торговельні марки «НОВОЕ ВРЕМЯ страны», «радіо НВ» тощо належать компанії Бернедор Ентерпрайзіс Лімітед (Bernedor Enterprises Limited, Кіпр), а не Dragon Capital Investments Limited. 


Здавалось би, навіщо українському видавництву реєструвати свої торговельні марки на кіпрську компанію? Все дуже просте. Компанія Бернедор Ентерпрайзіс Лімітед видала ТОВ "Видавничий дім "МЕДІА-ДК" ліцензію на використання ТМ, в свою чергу українське видавництво має сплачувати роялті кіпрській компанії за використання ТМ. 


І тут в нагоду приходить Конвенція між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи. Якщо б цієї конвенції не було, то з виплат роялті українська компанія мала б утримувати 15 % податку на репатріацію (податок на доходи нерезидентів), а завдяки цій конвенції з роялті на використання ТМ – лише 5%. Але що цікаво. 

http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/196_016
Корпоративним секретарем (посередник між акціонерами компанії та виконавчим органом компанії) компанії Bernedor Enterprises Limited є компанія Ionics Secretaries Limited (Кіпр), яка помічена в якості секретаря компаній Каськіва (Tarmax Limited), Могілевича (Barlow Investing Ltd). 




Звичайно це може бути простим збігом обставин, я нічого не стверджую, просто звертаю увагу, що видання можуть використовувати з метою виведення коштів з України за кордон під виглядом роялті. 


Джерела: 
"Поліції дозволили виїмку в банках Латвії і Кіпру по фірмах з гнізда Каськіва"
"Шведская семья: Могилевич, Фирташ и … Тимошенко"

Немає коментарів:

Дописати коментар