Гугл

понеділок, 19 вересня 2016 р.

Українська правда і Лещенко

13 вересня 2016 року Громадська правозахисна організація «Вільний Рух» звернулася до Заступника Генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. із заявою наступного змісту:


07 вересня 2016 року Ви повідомили, що доручили НАБ України перевірити інформацію, викладену в ЗМІ щодо законності набуття у власність народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири у місті Києві (додаток № 1). 


Враховуючи це, звертаємо на увагу на наступні моменти по цій справі. 


06 вересня 2016 року народний депутат України Лещенко Сергій Анатолійович (депутат з 10.11.2014) на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук повідомив, що він був співвласником інтернет-видання «Українська правда» (додаток № 2) і внаслідок цього мав змогу заощадити кошти на придбання скандальної квартири за адресою: м. Київ, вул. Івана Франка, 11, кв. 11 (далі - «Квартира»). 

Відповідно до відкритих джерел Лещенко С.А. з 2002 по 2014 рр. працював заступником головного редактора інтернет-видання «Українська правда» www.pravda.com.ua (додаток № 3, 4).



Відповідно до декларації про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру за 2013 рік (додаток № 5), його річна заробітна палат склала 36 060 грн., тобто щомісячна заробітна плата була на рівні трохи більше двох мінімальних заробітних плат.

http://gapp.rada.gov.ua/declview/Home/Main/17977/2013

З декларації за 2014 рік (додаток № 6) слідує, що так само Лещенко С.А. отримував приблизно таку ж суму в місяць.

http://gapp.rada.gov.ua/declview/Home/Main/17977/2014
Очевидно, що самої заробітної плати на купівлю квартири бізнес-класу загальною площею 192 квадратних метра йому б не вистачило, навіть якщо він працював в «Українській правді» понад 100 років.

Слід зазначити, що Лещенко С.А. не міг бути співвласником інтернет-видання «Українська правда» www.pravda.com.ua (далі - «Українська правда»), оскільки це інтернет-видання належить Притулі Олені Юріївні. Це підтверджується наступним фактами. По-перше, Притулі О.Ю. належить торговельна марка PRAVDA (свідоцтво України на знак для товарів і послуг № 62616 від 15.05.2006) (додаток № 7).


По-друге, доменні імена pravda.com.ua, pravda.ua зареєстровані на ім’я Притули О.Ю. (додаток № 8, 9).



По-третє, єдиним засновником Приватного підприємства «Українська правда» (додаток № 10), яке отримує гроші за розміщення реклами на веб-сайті «Українська правда», є Притула О.Ю.


По-четверте, за інформацією з веб-порталу «Судова влада України» (додаток № 11) ПП «Українська правда» є відповідачем по справах про розповсюдженні на веб-сайті «Українська правда» недостовірної інформації, яка порочить честь, гідність і ділову репутац ію. Отже, є всі підстави вважати, що Притула О.Ю. була і залишається єдиним власником «Української правди», тому розмови про те, що Лещенко С.А. міг бути співзасновником «Української правди» не знаходять свого підтвердження.

Звертаємо увагу, що Лещенко С.А. є співзасновником лише Громадської організації «Українська правда» (додаток № 12).


Проте ця організація є неприбутковою організацією, яка працює на гранти від міжнародних донорів (додаток № 13) і цій організації не належить інтернет-видання «Українська правда» www.pravda.com.ua. Крім того, Лещенко С.А. не виходив зі складу учасників ГО «Українська правда».


Враховуючи вищевикладене, просимо з’ясувати наступні обставини, які б дали можливість перевірити походження коштів у Лещенка С.А. на придбання Квартири: 

  1. Яка структура власності інтернет-видання «Українська правда»?
  2. Чи дійсно Лещенко С.А. був співвласником інтернет-видання «Українська правда»? Якщо так, то в якій формі він був співвласником інтернет-видання «Українська правда»? 
  3. Коли він вийшов із співзасновників інтернет-видання «Українська правда»? 
  4. В якому розмірі він отримав дивіденди, коли був співзасновником інтернет-видання «Українська правда»? 

Додатки: 
  1. Роздруківка з www.facebook.com на 1 арк.
  2. Роздруківка з www.facebook.com/leshchenko.ukraine на 1 арк.
  3. Роздруківка з www.uk.wikipedia.org на 1 арк.
  4. Роздруківка з www.cvk.gov.ua на 1 арк.
  5. Роздруківка з www.gapp.rada.gov.ua на 1 арк.
  6. Роздруківка з www.gapp.rada.gov.ua на 1 арк.
  7. Роздруківка з www.base.uipv.org на 1 арк.
  8. Роздруківка з www.hostmaster.ua на 1 арк.
  9. Роздруківка з www.hostmaster.ua на 1 арк.
  10. Роздруківка з www.usr.minjust.gov.ua на 3 арк.
  11. Роздруківка з www.court.gov.ua на 3 арк.
  12. Роздруківка з www.usr.minjust.gov.ua на 3 арк.
  13. Роздруківка з www.irf.ua на 1 арк.

З повагою,

Немає коментарів:

Дописати коментар