Гугл

середу, 18 липня 2018 р.

Процедура відкриття провадження у справ


Процедура відкриття провадження у справ

Ви підготували позовну заяву разом з додатками та направили її на адресу суду. Що має відбуватися далі?

Позовна заява – суд – канцелярія – реєстрація – передача її судді – формальна оцінка позовної заяви на дотримання вимог до позовної заяви (ст. 175 ЦК України в ред. від 15.12.2017) та до її додатків заяви (ст. 177 ЦК України).

В момент надходження позовної заяви, зразу після її реєстрації передають судді, після чого він протягом 5 днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє:

1. ухвалу про залишення позовної заяви без руху, або;

2. ухвалу про відмову у відкритті провадження у справі, або;

3. ухвалу про відкриття провадження у справі.

У випадку, якщо є недоліки в оформлені позовної заяви та додатків до неї, позивач має усунути в строк, який визначив суд. Цей строк не може перевищувати 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Наприклад, 10.07.2018 (вівторок) ви у вечорі (зараз, як правило, відділення "Укрпошти" працюють до 21.00) відправили рекомендованим листом позовну заяву. За номером відправлення, який зазначено на фіскальному чеку, на веб-сайті "Укрпошти" https://ukrposhta.ua/vidslidkuvati-forma-poshuku відстежили, що зранку  12.07.2018 (четвер) лист було отримано представником суду за довіреністю. Це означає, що в цей же день заява має бути зареєстрована і передана судді. З наступного дня суддя має протягом 5 днів вирішити, що робити з заявою. Якщо підстав для залишення позовної заяви без руху чи відмови у відкритті провадження немає, тоді він приймає ухвалу про відкриття провадження. 





Немає коментарів:

Дописати коментар