Гугл

вівторок, 15 січня 2019 р.

Чесний кандидат та авторське право



Це Анатолій Гриценко, він колишній міністр оборони України, лідер партії «Громадянська позиція», кандидат в Президенти України, кажуть, дуже порядний політик. А це Юлія Мостова, дружина пана Гриценка, вона відома журналістка, працює головним редактором та є власником авторитетного тижневика «Дзеркало тижня. Україна» ZN.UA. До речі, Гриценка висунули кандидатом в Президенти демократичні сили, в особі: Віктор Чумак, Микола Томенко, Микола Катеринчук. Лозунг Анатолія Гриценка «Чесний президент – служитиме людям». 

Здавалось би, до чого тут авторське право? Все дуже просто, авторитетний тижневик «Дзеркало тижня. Україна» дозволяє собі публікувати фото без дозволу автора. Мова йде про фотографію, зроблену професійним фотографом під час Революції гідності. На обґрунтовані претензії фотографа були надані дитячі відповіді на кшталт того, що ми не знали, що ви автор фото. Тож, наразі справа № 757/34489/18-ц про захист авторського права вже розглядається в суді за участю голови Печерського райсуду. 

Але що цікаво, авторитетне видання під керівництвом Юлії Мостової навіть не намагалося залагодити справу в досудовому порядку, як це прийнято робити в цивілізованому світі, а довело справу до суду. Тож, так і виходить, що чесний кандидат, але видання дружини не гребує порушувати авторське право. Для громадськості декларують прагнення до європейських цінностей, а на ділі зневажають автора та його авторське право.

Немає коментарів:

Дописати коментар