Гугл

понеділок, 5 вересня 2011 р.

Захист права на доступ до публічної інформації

За неправомірну відмову в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності передбачена адміністративна відповідальність. Для її застосування необхідно звернутися до прокуратури за місце знаходженням розпорядника інформації. 

Корисно: Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів (телефаксів) суб’єктів владних повноважень (для електронних інформаційних запитів).


Зразок

Прокурору ___________________ (назва)

Адреса прокуратури:________________


_____________________________ (П.І.Б.),

що проживає за адресою:______________


З А Я В А

«___» __________ 20__ року відповідно до ст.ст. 1, 3, 5, 12, 13, 19 Закону Україні «Про доступ до публічної інформації» мною був направлений запит на інформацію до ______________________________ (зазначити найменування органу) стосовно надання інформації про ___________________.

Проте,
Варіанти: 

а) «відповідь на запит до цього часу я не одержав попри закінчення строку, передбаченого ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», дата надходження запиту до адресата підтверджується копією поштового повідомлення про вручення кореспонденції «___» __________ 20__ року адресатові (копією запиту зі штампом адресата та вхідним номером)»;
б) «відповідь на запит фактично не містить інформації, яка запитувалася (документів, які запитувалися), а саме, у відповіді немає інформації щодо -  ______________________»;
в) «листом від «___» __________ 20__ року за № ____ в задоволенні запиту було відмовлено з тих підстав, що ______________________. Така відмова суперечить вимогам чинного законодавства, зокрема ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації»». 

Оскільки вказані дії відповідальної особи за надання публічної інформації мають ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-3 КУпАП «Порушення права на інформацію», прошу притягти винну особу до адміністративної відповідальності.

Про результати розгляду моєї заяви прошу повідомити мене письмово за наступною адресою: ____________________.

Додатки:
 
  1. Копія запиту на інформацію на __ арк.
    необхідно додати за наявності: 
    - копія поштового повідомлення про вручення кореспонденції (копія запиту зі штампом адресата та вхідним номером на __ арк.);
    - відповідь на запит від «__»_________ 20__ р. на __ арк.;
    - лист-відмова в задоволенні запиту від «__» _________20__ р. на __ арк.

    «___» __________ 20__ року           __________ /_____________/

    -----------------------------------------------------------------

    Зразок


    Зазначити найменування розпорядника інформації
    ______________________________
    вул. ______, _______, м. ___, ___

    ______________________________
    вул. ______, _______, м. ____, ___



    Запит на інформацію



    Керуючись ст.ст. 1, 3, 5, 12, 13, 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації», прошу надіслати на мою поштову адресу в установлений законом строк наступну інформацію:



    (загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо)

     

    З повагою,

     

    «___» ___________ 201___ року       _________  /_____________/


    Немає коментарів:

    Дописати коментар