Гугл

понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Як перевірити інформацію про громадянина перед укладенням договору?

Перед укладанням з громадянином важливого договору слід перевірити інформацію про нього за допомогою відкритих даних. 

Паспорт громадянина, а також документ іноземця (посвідка на проживання) слід перевірити в базі даних "Перевірка за базою недійсних документів" https://nd.dmsu.gov.ua. Недійсний документ є підставою для відмови від укладання договору. 

https://nd.dmsu.gov.ua
Також цю інформацію можна перевірити на веб-сайті МВС України в розділі: "Пошук паспорта громадянина України серед викрадених та втрачених" https://wanted.mvs.gov.ua/passport

https://wanted.mvs.gov.ua/passport

Потім слід перевірити особу в базі "Особи, які переховуються від органів влади" https://wanted.mvs.gov.ua/searchperson (пошукові реквізити «Прізвище» «Ім'я» «По батькові» заповнюються російською мовою). Очевидно, що не варто укладати договір з особою, яка знаходиться у розшуку. 

https://wanted.mvs.gov.ua/searchperson

Далі слід перевірити особу в базі "Єдиний реєстр боржників" https://erb.minjust.gov.ua.

https://erb.minjust.gov.ua

Або можна перевірити інформацію в "Автоматизованій системі виконавчого провадження" https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors

https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors

А потім зробити перевірку в базі "Стан розгляду справ" https://court.gov.ua/fair, щоб мати уявлення про судову та боргову історію громадянина. Якщо особа є відповідачем по борговим справам, якщо з неї стягують борг, то очевидно слід подумати, чи варто укладати договір з такою особою.

https://court.gov.ua/fair

Можна також перевірити індивідуальний податковий номер особи на предмет його справжності за допомогою цього ресурсу https://ur.biz.ua/ua/check-edr

https://ur.biz.ua/ua/check-edr

Якщо особа є приватним підприємцем, то її можна перевірити в базі "Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch. В цій базі є адреса підприємця, телефон.

https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch

Можна також перевірити особу на наявність в неї податкової заборгованості за допомогою веб-сайту Державної фіскальної служби України http://sfs.gov.ua/businesspartner. Звертаю увагу, що слід водити в пошук лише великі літери.

http://sfs.gov.ua/businesspartner

Також можна дізнатися, чи є у особи нерухомість (платна послуга) за допомогою бази "Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно" (база не повна) https://kap.minjust.gov.ua/services?product_id=1


А також перевірити наявність автомобіля за допомогою бази "Єдиний державний реєстр МВС" (база не повна) https://igov.org.ua/service/1397/general.


Також можна здійснити пошук за допомогою системи "Опендатабот" https://opendatabot.ua.
Шукаємо, наприклад, "Іванющенко Юрій Володимирович".


Бачимо, що він є засновник юридичних осіб, був підприємцем, є стороною судових справ і знаходиться у розшуку.







Немає коментарів:

Дописати коментар