Гугл

понеділок, 26 вересня 2016 р.

Пошук нерухомості за ідентифікаційним кодом фізичної особи

Пошук нерухомості за ідентифікаційним кодом фізичної особи

Для прикладу візьмемо народного депутата України Донець Тетяну Анатоліївну. Нам достатньо знати її ім'я.


Насправді цього вже достатньо, щоб здійснити пошук в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Проте, для того, щоб підвищити якість пошуку і отримати інформацію стосовно саме цієї особи, а не іншої, у якої може збігатися П.І.Б., бажано мати її ідентифікаційний код. А щоб отримати ідентифікаційний код фізичної особи, нам допоможе в цьому ресурс "Справочник ИНН Украины" www.drfo.biz. Достатньо заповнити П.І.Б. і ми отримуємо результат пошуку вже з номерами ідентифікаційний кодів. 


Проте є 7 співпадінь. Враховуючи, що народний депутат Т. Донець - це публічна особа, за допомогою, наприклад, Вікіпедії, чи сайта Верховної Ради України нам необхідно дізнатися  її дату народження. 


Ми легко встановили, що дата народження депутата Т. Донець є 11 липня 1980 року. Отже її код нами ідентифіковано на 100 %. 


Копіюємо цей код.



І заходимо на портал електронних сервісі Міністерства юстиції України http://kap.minjust.gov.ua.


Заходимо в розділ "Державний реєстр речових прав на нерухоме майно" / "Отримати інформаційну довідку" https://kap.minjust.gov.ua/login/index/.


Далі проходимо верифікацію за допомогою Bankid.


Або за допомогою електронної пошти mail.gov.ua (її легко отримати за допомогою сого ідентифікаційного коду, реєстрація на сайті https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=plugin.registration_rules). Або за допомогою електронного цифрового підпису (платна послуга).


Далі шукаємо за ідентифікаційним кодом інформацію щодо нерухомості народного депутата. 


І отримуємо результат. Якщо у вас є поштова скринька на mail.gov.ua, то інформація має надійти на неї протягом 24 годин.


Послуга платна, коштує пошук 17,00 грн. + комісія банку, тобто загальна вартість пошуку становить 20 гривень. Результати пошуку будуть викладені в форматі .pdf.

Без банківського рахунка в "Ощадбанку" чи "ПриатБанку" вам буде складно отримати інформацію щодо нерухомості з Державного реєстр речових прав на нерухоме майно. 


понеділок, 19 вересня 2016 р.

Українська правда і Лещенко

13 вересня 2016 року Громадська правозахисна організація «Вільний Рух» звернулася до Заступника Генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. із заявою наступного змісту:


07 вересня 2016 року Ви повідомили, що доручили НАБ України перевірити інформацію, викладену в ЗМІ щодо законності набуття у власність народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири у місті Києві (додаток № 1). 


Враховуючи це, звертаємо на увагу на наступні моменти по цій справі. 


06 вересня 2016 року народний депутат України Лещенко Сергій Анатолійович (депутат з 10.11.2014) на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук повідомив, що він був співвласником інтернет-видання «Українська правда» (додаток № 2) і внаслідок цього мав змогу заощадити кошти на придбання скандальної квартири за адресою: м. Київ, вул. Івана Франка, 11, кв. 11 (далі - «Квартира»). 

Відповідно до відкритих джерел Лещенко С.А. з 2002 по 2014 рр. працював заступником головного редактора інтернет-видання «Українська правда» www.pravda.com.ua (додаток № 3, 4).



Відповідно до декларації про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру за 2013 рік (додаток № 5), його річна заробітна палат склала 36 060 грн., тобто щомісячна заробітна плата була на рівні трохи більше двох мінімальних заробітних плат.

http://gapp.rada.gov.ua/declview/Home/Main/17977/2013

З декларації за 2014 рік (додаток № 6) слідує, що так само Лещенко С.А. отримував приблизно таку ж суму в місяць.

http://gapp.rada.gov.ua/declview/Home/Main/17977/2014
Очевидно, що самої заробітної плати на купівлю квартири бізнес-класу загальною площею 192 квадратних метра йому б не вистачило, навіть якщо він працював в «Українській правді» понад 100 років.

Слід зазначити, що Лещенко С.А. не міг бути співвласником інтернет-видання «Українська правда» www.pravda.com.ua (далі - «Українська правда»), оскільки це інтернет-видання належить Притулі Олені Юріївні. Це підтверджується наступним фактами. По-перше, Притулі О.Ю. належить торговельна марка PRAVDA (свідоцтво України на знак для товарів і послуг № 62616 від 15.05.2006) (додаток № 7).


По-друге, доменні імена pravda.com.ua, pravda.ua зареєстровані на ім’я Притули О.Ю. (додаток № 8, 9).



По-третє, єдиним засновником Приватного підприємства «Українська правда» (додаток № 10), яке отримує гроші за розміщення реклами на веб-сайті «Українська правда», є Притула О.Ю.


По-четверте, за інформацією з веб-порталу «Судова влада України» (додаток № 11) ПП «Українська правда» є відповідачем по справах про розповсюдженні на веб-сайті «Українська правда» недостовірної інформації, яка порочить честь, гідність і ділову репутац ію. Отже, є всі підстави вважати, що Притула О.Ю. була і залишається єдиним власником «Української правди», тому розмови про те, що Лещенко С.А. міг бути співзасновником «Української правди» не знаходять свого підтвердження.

Звертаємо увагу, що Лещенко С.А. є співзасновником лише Громадської організації «Українська правда» (додаток № 12).


Проте ця організація є неприбутковою організацією, яка працює на гранти від міжнародних донорів (додаток № 13) і цій організації не належить інтернет-видання «Українська правда» www.pravda.com.ua. Крім того, Лещенко С.А. не виходив зі складу учасників ГО «Українська правда».


Враховуючи вищевикладене, просимо з’ясувати наступні обставини, які б дали можливість перевірити походження коштів у Лещенка С.А. на придбання Квартири: 

  1. Яка структура власності інтернет-видання «Українська правда»?
  2. Чи дійсно Лещенко С.А. був співвласником інтернет-видання «Українська правда»? Якщо так, то в якій формі він був співвласником інтернет-видання «Українська правда»? 
  3. Коли він вийшов із співзасновників інтернет-видання «Українська правда»? 
  4. В якому розмірі він отримав дивіденди, коли був співзасновником інтернет-видання «Українська правда»? 

Додатки: 
  1. Роздруківка з www.facebook.com на 1 арк.
  2. Роздруківка з www.facebook.com/leshchenko.ukraine на 1 арк.
  3. Роздруківка з www.uk.wikipedia.org на 1 арк.
  4. Роздруківка з www.cvk.gov.ua на 1 арк.
  5. Роздруківка з www.gapp.rada.gov.ua на 1 арк.
  6. Роздруківка з www.gapp.rada.gov.ua на 1 арк.
  7. Роздруківка з www.base.uipv.org на 1 арк.
  8. Роздруківка з www.hostmaster.ua на 1 арк.
  9. Роздруківка з www.hostmaster.ua на 1 арк.
  10. Роздруківка з www.usr.minjust.gov.ua на 3 арк.
  11. Роздруківка з www.court.gov.ua на 3 арк.
  12. Роздруківка з www.usr.minjust.gov.ua на 3 арк.
  13. Роздруківка з www.irf.ua на 1 арк.

З повагою,